Ben Cramer Ziek | Ben Cramer is een Nederlandse zanger die het land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival 1973 in Stockholm. Ben Cramer en zijn familie maken momenteel een heel moeilijk moment door.

Ben Cramer Ziek
Ben Cramer Ziek

Shanna, de jongste dochter van de zangeres, kreeg onlangs de diagnose multiple sclerose, blijkt uit een eerlijk interview met Story. Shannon is pas 33 jaar oud, maar ze realiseert zich nu al dat ze nooit meer zal kunnen werken…”

In de maand voordat Ben Cramer een hartoperatie onderging, kreeg hij verwoestend nieuws van zijn arts. Shanna, zijn jongste dochter, blijkt aan een levensbedreigende ziekte te lijden. “Het is best moeilijk voor mij om als vader mee om te gaan”, geeft Ben toe aan Story.

Nu u het nieuws hoort dat uw dochter zo onwel is geworden dat ze de rest van haar leven niet zal kunnen werken en afhankelijk zal zijn van een rolstoel, is het zinloos om te zeggen dat u ziek bent en hartproblemen heeft. Ze is in de laatste fase van haar ziekte.

Shanna maakt het heel goed voor zichzelf, maar het is verschrikkelijk dat alle anderen lijden. Mooier kunnen we het niet maken dan het al is. Zeven maanden geleden ging ze voor het eerst naar de dokter. Ze voelde zich al een tijdje niet lekker, maar kon de vinger niet leggen op wat haar dwarszat.

De verrassende diagnose werd gesteld na een aantal testen. “Het blijkt dat ze multiple sclerose heeft. Multiple sclerose is een neurologische ziekte. Dan stort je hele wereld in. Als ouder wil je niets liever dan dat je kinderen veilig zijn. Als ze ziek zijn, wil je zo snel mogelijk van ze af, maar dat gaat niet werken.’

Shanna’s probleem lijkt daarentegen enigszins onder controle te zijn. Ze heeft met succes een revalidatieproces doorlopen, hoewel ze nog steeds regelmatig moet worden gecontroleerd. Als ze loopt, gebruikt ze een stok omdat het een beetje uitdagender is.

Om grote afstanden te kunnen afleggen, maakt ze gebruik van een rolstoel. Sindsdien is haar huis aangepast. Gelukkig heeft ze een geweldige en vriendelijke vriend die haar best doet om haar te helpen. Shanna’s moeder, Desirée, mijn ex-vrouw, maakt zich eveneens grote zorgen over haar welzijn. Naast financiële steun hebben mijn vrouw Carla en ik ook onze interesse getoond om Shanna te helpen.

Ben Cramer Ziek
Ben Cramer Ziek

In de nasleep van een ingrijpende hartoperatie die hij eerder dit jaar onderging, moet Ben Cramer in zijn dagelijks leven “terugschakelen”. De zorgen van de familie van de Baarnse zanger nemen toe, aangezien zijn twee dochters Pascale en Nicole allebei lijden aan een aangeboren aandoening die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

“De procedure was succesvol, maar de pompkracht van mijn hart is drastisch verminderd”, zegt Cramer, 72, in een interview met de Nederlandse krant De Telegraaf.

“tuinieren is een van mijn favoriete bezigheden, maar het is nu veel moeilijker dan voor de procedure. Ik neem regelmatig pauzes van het werk. Ik heb die minuten rust echt nodig, anders loopt alles mis met mijn plannen. Ik ben altijd optimistisch, maar nu moet ik naar mijn lichaam luisteren en beseffen dat ik uitgeput ben.”

De artiest moet er echter niet aan denken om een ​​punt achter zijn of haar zangcarrière te zetten. “Gelukkig is mijn stem nog steeds in goede staat en ik raak nog steeds alle toonhoogtes.”

Cramer deed in 1970 mee aan de Nederlandse songfestivalselectie met het nummer “Julia”, dat als vierde eindigde.In 1973 keerde hij terug naar het podium en zong dit keer alle vier de nummers; een daarvan, “De oude muzikant” , werd gekozen als de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival, dat op 7 april in de stad Luxemburg plaatsvond.

In de ogen van de jury was “De oude muzikant” een behoorlijk verouderd nummer, en het eindigde op de 14e plaats van de in totaal 17 inzendingen.

Cramer bleef in de jaren zeventig sporadisch hitparadesucces ervaren; zijn laatste hit was “Alles is anders” in 1980, met een piek op nummer één. Het decennium van de jaren tachtig was vrij rustig.

Na zijn rol als Juan Perón in de musical Evita in 1989, verscheen hij in een aantal Nederlandstalige theaterstukken, waaronder Chicago en The Phantom of the Opera, voordat hij stopte met acteren. Sindsdien was hij te zien in een aantal televisieprogramma’s, waaronder het drama Westenwind en de Dutch Celebrity Big Brother, en bleef hij optreden op het podium.

Ben Cramer Ziek
Ben Cramer Ziek

You may also like...