Barbara Visser Relatie | Barbara Visser is een Nederlandse politicus die lid is van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) (VVD). Van 2017 tot 2021 was hij staatssecretaris van defensie en van 2021 tot 2022 was hij minister van Infrastructuur en Waterstaat in het Derde Kabinet.

Barbara Visser Relatie
Barbara Visser Relatie

Ondertussen was hij burgemeester en wethouder in respectievelijk Zaanstad en het Tweede Kamerlid. Ze groeide op in Zaanstad, Nederland, met een Nederlandse vader en een Kroatische moeder vanaf de leeftijd van drie. Ze studeerde bedrijfskunde en werkte voorheen zowel bij de Belastingdienst als als bedrijfsadviseur.

In 2012 klom ze op in de gemeentepolitiek van Zaanstad, waar ze nu woont, om lid te worden van de Tweede Kamer in Den Haag. Met enige schroom, omdat Vissers werk als wethouder meer tastbaar was en ze sneller dingen kon doen, wat ze leuk vindt, aanvaardde ze de functie.

Barbara Visser werd in Nederland geboren uit een Nederlandse vader en een Kroatische moeder, en als gevolg daarvan bezit ze zowel de Nederlandse als de Kroatische nationale identiteit.

Visser werd geboren in de voormalige Socialistische Federale Republiek Joegoslavia en verhuisde met haar moeder naar Nederland toen ze drie jaar oud was, toen ze ‘oud’ werd genoemd. In 1995 behaalde zij haar VWO-diploma aan het Pascal College in Zaandam, Nederland.

Visser studeerde van 1995 tot 2001 Bedrijfskunde van de Financiele Sector (BFS) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij in 2001 afstudeerde. Na haar studie ging ze aan de slag als senior beleidsmedewerker bij de Belastingdienst. Van 2006 tot 2010 werkte zij als executive business consultant bij Atos Consulting NV.

Van maart 2006 tot april 2010 werkte hij als gemeenteraadslid in Zaanstad. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 is Visser benoemd tot directeur economie, toerisme, werk en inkomen, integratie en personeelszaken en organisatieontwikkeling van de gemeente. Deze functie was beschermd tot eind september 2012.

Barbara Visser Relatie
Barbara Visser Relatie

Sinds 2017 is zij staatssecretaris van Defensie. Barbara staat bekend als uiterst consciëntieus, komt regelmatig om acht uur ‘s ochtends aan in Den Haag en verlaat het kantoor als laatste na middernacht.

In zekere zin is Barbara’s beste vriend Songül Mutluer het eens met het in de Volkskrant gepubliceerde beeld: ‘Barbara werkt de klok rond. Ze is echt veeleisend van zichzelf. Er kunnen geen compromissen worden gesloten in het nakomen van plichten.’

Op 31 augustus 2021 werd Visser benoemd tot demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter vervanging van Cora van Nieuwenhuizen als leider van de oppositie.

Minister van Defensie Ank Bijleveld heeft haar besluit om naar Defensie te gaan herroepen. Door Mark Harbers op 10 januari 2022 werd hij benoemd tot minister.

Barbara Visser wordt de komende tijd staatssecretaris van Defensie. Ze weet niet wat ze nu moet doen. Laten we beginnen met een blik op haar Kroatische geboortestad Zagreb. “Ik mis mijn familie in ibenik en ik mis de geur van de stad.”

Barbara Visser Relatie
Barbara Visser Relatie

Visser is gisteren direct beëdigd en zegt helemaal tevreden te zijn met zijn besluit. Hij woont alleen en houdt van politiek, zegt hij. “Ik heb geen hobby’s waarin ik me kan verliezen en sport niet. Politiek geeft een high, een flinke kick en is praktisch verslavend. Om heel eerlijk te zijn, daar voel ik me op mijn gemak bij beslissing.”

You may also like...