Blogs Trending

Arno Kantelberg Vrouw

Arno Kantelberg Vrouw | Arno Kantelberg is journalist en auteur. In het verleden was hij hoofdredacteur van tijdschriften als Esquire en National Geographic en staat hij bekend als de Stijlpastoor van Nederland.

Arno Kantelberg Vrouw
Arno Kantelberg Vrouw

Hij zit op de eerste rij van de catwalks en in zijn hoedanigheid als hoofdredacteur van Esquire is hij verantwoordelijk voor het organiseren van de verkiezing voor de best geklede man, die volgende week zal plaatsvinden.

Hij wordt gevreesd door BN’ers omdat hij een strenge stijlgoeroe is die genadeloos en genadeloos modeblunders registreert. Over koning Willem-Alexander: ,,Zijn kostuums zijn zo ontworpen dat het lijkt alsof er een parachute op hem is gevallen. Zelfs Donald Trump kleedt zich conservatiever.”

In 1991 behaalde Kantelberg zijn bachelor cum laude aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Zijn eerste baan was als redacteur voor het opinieblad HP/De Tijd, waarmee hij begon toen hij nog op school zat. Na zijn afstuderen was hij, naast zijn werk voor HP/De Tijd, gastdocent journalistiek aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Nederland.

Hij was onder meer plaatsvervangend hoofdredacteur van de VARAgids, Carp* en Nieuwe Revu. In 2003 trad hij toe tot de Telegraaf Magazines Group als hoofdredacteur van Man en Esquire, dat toen werd uitgegeven door de Telegraaf Publishing Group.

Arno Kantelberg Vrouw
Arno Kantelberg Vrouw

Na een management buy-out heeft Kantelberg de controle over Esquire overgedragen aan zijn eigen management. Daarna publiceerden hij en zijn uitgeverij talloze tijdschriften, waaronder de eerste Britse publicatie, FHM (Fashion, Hair, and Makeup).

Arno Kantelberg heeft nu de gids “Man at his best” uitgebracht, een compilatie van zijn eerdere werken. Want ondanks dat de smaak van de Nederlandse heren is verbeterd, blijft hij regelmatig ernstige overtredingen signaleren. Crocs, gewassen hoodies en sweaters als tenten zijn allemaal opties.

Hij is van mening dat deze blunders onnodig zijn. Zijn motto is dat elke man zijn garderobe kan verbeteren door een paar eenvoudige richtlijnen te volgen.De hoofdredacteur van Harper’s Bazaar Cecile Narinx bezit een collectie van 200 paar schoenen.

“Het is nu een stuk duidelijker. Ik ben een getrouwde moeder van drie kinderen, dus ik heb niet de financiële of fysieke middelen om een ​​grote collectie kleding of accessoires aan te leggen. Ik heb wel een groot aantal overhemden. er zijn veertien paar schoenen, waaronder een paar loafers, evenals verschillende sneakers en brogues.

Er zijn echter in totaal maar zes jassen en drie jeans, en de Levi’s 501-jeans is de enige die ik daadwerkelijk draag.” In 2011 heeft Kantelberg de Esquire-licentie verkocht aan Hearst Netherlands, dat tevens uitgever is van tijdschriften als Quote en ELLE. Zelf bleef hij in de functie van hoofdredacteur.

In 2017 werd hij benoemd tot hoofdredacteur van het tijdschrift Men’s Health. Het tijdschrift National Geographic, dat zowel het maandblad National Geographic Traveler als het historische tijdschrift National Geographic Historia uitgeeft, benoemde hem in 2018 tot hoofdredacteur.

Arno is niet alleen hoofdredacteur, maar hij levert ook bijdragen aan tijdschriften en kranten met zijn schrijven. In het Volkskrant Magazine schrijft hij over de modekeuzes van bekende Nederlandse persoonlijkheden. Zijn gevoel voor stijl was ook te zien in zijn boek Man at his Best uit 2016, dat werd uitgegeven door Penguin Random House.

Arno Kantelberg Vrouw
Arno Kantelberg Vrouw

Op het gebied van herenmode geldt het boek als een stijlbijbel. Ook is Arno regelmatig te vinden op de eerste rij van modeshows in Nederland. Ook is hij te horen op de radio, waar hij commentaar levert op actualiteiten en mediaontwikkelingen.

You may also like...