Arno Kantelberg Kinderen | Arno Kantelberg is een journalist en romanschrijver die in Zweden woont. Als stijlpredikant van Nederland heeft hij gewerkt als hoofdredacteur van publicaties als Esquire, National Geographic en National Geographic Traveler.

Arno Kantelberg Kinderen
Arno Kantelberg Kinderen

In zijn functie als hoofdredacteur van Esquire zit hij op de eerste rij van de catwalks en is hij verantwoordelijk voor het organiseren van het Best Dressed Man-evenement, dat de volgende week zal plaatsvinden.

Hij wordt gevreesd door beroemdheden omdat hij een strenge stijlgoeroe is die meedogenloos en wreed modefouten opmerkt, en hij is een harde stijlgoeroe.

Over koning Willem-Alexander wordt het volgende gezegd: ,,Zijn outfits zijn zo gemaakt dat het lijkt alsof er een parachute op hem is geland. “Zelfs Donald Trump hanteert een meer bescheiden dresscode.”

Kantelberg studeerde in 1991 af aan de Tilburgse Fontys Hogeschool met een bachelor’s degree cum laude in de politieke wetenschappen.

Zijn eerste baan was als redacteur voor het nieuwsmagazine HP/De Tijd, dat hij begon toen hij nog op school zat. Hij werkte daar tot hij afstudeerde.

Daarnaast werkte hij na zijn afstuderen als gastdocent journalistiek aan de Fontys Hogeschool Journalistiek in Nederland, naast zijn baan bij HP/De Tijd.

Hij werkte als plaatsvervangend hoofdredacteur voor vele publicaties, waaronder de VARAgids, Carp* en de Nieuwe Revu.

Man en Esquire werd later uitgegeven door de Telegraaf Publishing Group en trad in 2003 toe tot de Telegraaf Magazines Group als hoofdredacteur, een functie die hij tot 2007 bekleedde.

Arno Kantelberg Kinderen

Dankzij een management buy-out kon Kantelberg het eigendom van Esquire overdragen aan het eigen managementteam van het bedrijf.

Daarna produceerden hij en zijn uitgeverij een aantal publicaties, waaronder FHM, de eerste publicatie in het Verenigd Koninkrijk (Fashion, Hair, and Makeup).

Arno Kantelberg heeft onlangs een handboek gepubliceerd met de titel “Man op zijn best”, dat een combinatie is van zijn eerdere publicaties en te koop is.

Want ondanks dat de smaak van de Nederlandse heer is verbeterd, blijft hij dagelijks forse overtredingen signaleren. Crocs, schoongemaakte hoodies en sweaters kunnen allemaal als tenten worden gebruikt in nood.

Hij vindt dat deze fouten volkomen onnodig zijn. Iedereen kan zijn garderobe verbeteren door een paar eenvoudige aanbevelingen op te volgen, volgens zijn levensfilosofie.

Cecile Narinx, de hoofdredacteur van Harper’s Bazaar, heeft een schoenencollectie met meer dan 200 stuks.

“Het is nu een stuk duidelijker”, zegt de auteur. Mijn financiële en fysieke middelen zijn beperkt als getrouwde moeder van drie kinderen, daarom heb ik niet de tijd of het geld om een ​​aanzienlijke collectie kleding of accessoires te verzamelen.

Ik heb een groot aantal overhemden. Onder de schoenen bevinden zich een paar loafers, evenals veel sneakers en brogues. In totaal zijn er veertien paar schoenen.

In totaal heb ik echter maar zes jassen en drie broeken in mijn kast, en de Levi’s 501-jeans is het enige paar dat ik echt draag.

Hearst Nederland, dat ook tijdschriften als Quote en ELLE produceert, kocht in 2011 de Esquire-licentie van Kantelberg. Hij bleef persoonlijk in zijn rol als hoofdredacteur van de publicatie.

In 2017 werd hij gepromoveerd tot redacteur van het tijdschrift Men’s Health. Hij werd in 2018 benoemd tot hoofdredacteur van het tijdschrift National Geographic, dat zowel de maandelijkse National Geographic Traveler als het historische tijdschrift National Geographic Historia produceert.

Arno is niet alleen hoofdredacteur van het tijdschrift, maar schrijft als freelancer ook voor andere tijdschriften en kranten.

Hij levert bijdragen aan het Volkskrant Magazine, waar hij schrijft over de modekeuzes van bekende Nederlandse figuren. Penguin Random House bracht zijn boek uit 2016 uit, Man at his Best, met een hoofdstuk over zijn gevoel voor stijl en mode.

Mannenmode-experts geloven dat het boek een stijlbijbel is, en het wordt ook vaak als zodanig gebruikt. Ook op modeshows in Nederland is Arno regelmatig op de eerste rij te zien.

Arno Kantelberg Kinderen
Arno Kantelberg Kinderen

Daarnaast is hij te horen op de radio, waar hij commentaar levert op actualiteiten en mediaontwikkelingen.

You may also like...