Arantxa Rus Vriendin | Arantxa Rus is een professionele tennisser uit Nederland. Zij begon met tennissen toen ze zeven jaar oud was, toen haar vader haar meenam naar de plaatselijke tennisvereniging voor instructie.

Arantxa Rus Vriendin
Arantxa Rus Vriendin

Grind is zijn favoriete ondergronds materiaal. ‘Zij’ is een rechtshandige speler met respectievelijk een links- en rechtshandige backhand. Julian Alónso is degene die hem moet executeren.

Tijdens de Australian Open zal Arantxa Rus meer dan ooit in het middelpunt van de belangstelling staan ​​van het Nederlandse tennisteam. De Westlandse vrouw die op de 74e plaats van de wereld staat, ambieert de eerste stap te zetten naar haar ultieme ambitie om de top 50 te bereiken.

Een paar jaar geleden was het heel goed mogelijk dat Arantxa Rus , die deelnam aan de Australian Open, een back-end baan zou hebben bij een challenger-toernooi of de kwalificatie voor het hoofdtoernooi. Die positionering staat al geruime tijd vast.

De linkshandige speler uit Monster staat stevig in de top 100, wint toernooien en streeft ernaar hoger te klimmen dan de 74e positie op de wereldranglijst. Want 2021 is ongetwijfeld het jaar waarin ze zal opklimmen naar de top van de tenniswereld.

“Ik wil dit jaar in de top 50 eindigen”, zegt de atleet. “Ik wil het graag voor juli doen, want dan maak ik kans op de Olympische Spelen”, legt Rus uit.

Arantxa Rus had dinsdagochtend haar lot in de tweede ronde van de Australian Open volledig in eigen handen, maar kon haar voorsprong niet vasthouden. De Nederlandse tennisser nam in de eerste set een 1-0 voorsprong en had in de tweede set twee breakpoints om een ​​4-3 voorsprong te nemen.

Ze werden allebei gemist door de groep. In de laatste set knokte ze zich terug om een ​​tiebreak af te dwingen, maar kon ze niet vasthouden: 3-6, 6-3 en 7-6.

Tamara Zidansek, haar tegenstander, was ook geen bijzonder indrukwekkende vechter. De Sloveen, die op het moment van de wedstrijd bijna 40 plaatsen hoger op de WTA-ranglijst stond dan de Rus, kreeg drie matchpunten in de derde set, die voor de tiebreak werd afgewerkt.

Rus daarentegen herstelde zich vanuit een verliezende positie, maar stond in de tiebreak met 5-0 achter. Ze kon zich niet herstellen van de tegenslag en is daardoor al uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open.

Arantxa Rus verkeert in een geweldige conditie terwijl ze zich voorbereidt op het opnemen tegen Wit-Rusland in de Fed Cup-finale op vrijdag. Dit jaar baande de in Delft geboren atlete zich na een reeks tegenvallende seizoenen weer een weg terug naar de top honderd van de wereldranglijst.

Ze hoopt het jaar af te ronden met een verbetering van haar eerdere beste ranking van 98e.Na het winnen van een record van elf ITF-titels in het voorgaande jaar, heeft Rus laten zien dat hij terug is, maar ze heeft vorige maand extra ondersteuning geboden voor haar comeback op de Australian Open.

Ze ging voor het eerst in negen jaar door naar de tweede ronde van de Australian Open nadat ze Magda Linette uit Polen had verslagen en het Madison Keys daarbij het leven moeilijk had gemaakt.

Haar wildcard voor de Ordina Open werd aan haar toegekend en ze nam het daar in de eerste ronde op tegen de Oekraïense Marija Koryttseva. Rus won haar eerste twee WTA-wedstrijden op het toernooi in Guangzhou (Kanton), wat haar debuut was op de WTA.

Haar eerste ronde wedstrijd was tegen Yanina Wickmayer op 16 september 2008 en ze won deze in drie sets. Ze plaatste zich voor het hoofdtoernooi door de voorronde te winnen.

Rus ging door naar de kwartfinales van het toernooi met een 6-4, 6-4 overwinning op de Argentijnse Gisela Dulko, de nummer 44 van de wereld. Rus werd in de finale verslagen door de Française Camille Pin.

Arantxa Rus werd op 6 oktober 2008 voor het eerst de hoogst genoteerde Nederlandse tennisspeelster op de wereldranglijst van de WTA, het begin van haar professionele carrière.

Arantxa Rus Vriendin
Arantxa Rus Vriendin

Dit was naast haar eigen succes te danken aan de langdurige blessure van Michalla Krajicek, destijds de hoogst genoteerde vrouw ter wereld. Begin april 2009 werd Rus voor de tweede keer afgelost door Krajicek.

You may also like...