Arantxa Rus Vriendin | Oorspronkelijk uit Nederland, Arantxa Rus (geboren 28) is een professionele tennisser. Ze begon met tennissen toen ze vijf jaar oud was, toen haar zus haar naar de plaatselijke tennisclub bracht om de basis te leren.

Arantxa Rus Vriendin
Arantxa Rus Vriendin

Grind is haar favoriete soort ondergrond. Naast het spelen met haar linkerhand, gebruikt ze haar rechterhand ook voor haar backhand. Hugo Ekker is haar primaire coach.

Ze plaatst af en toe een aantal zeer verbluffende foto’s op Instagram !! Bekijk daarnaast de bikinifoto’s hieronder.

Op het WTA-toernooi van Lyon in maart won ze haar vierde dubbelkampioenschap met de Slovaakse Viktória Kumová, met wie ze momenteel gekoppeld is.

De WTA Open in Bol, Brazilië, ontving haar in juni, waar ze doorging naar de enkelspelfinale voordat ze viel van de Italiaanse Jasmine Paolini.

Met Rus aan haar zijde ging ze voor het eerst door naar de derde ronde van de dubbelwedstrijd van Wimbledon in een groot slam-evenement – ze had eerder het Belgische paar Greet Minnen en Alison Van Uytvanck verslagen in de tweede ronde.

Rus ging een maand later door naar de enkelspelfinale van het uitdagerevenement in Belgrado, maar werd in het laatste gevecht verslagen door de Slovaakse Anna Karolna Schmiedlová.

Rus, die als eerste was geplaatst, versloeg Mayar Sherif in de enkelspelfinale van het ITF-evenement in San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria, op 15 augustus. Rus was de eerste geplaatste speler in dat toernooi.

Op dezelfde dag versloeg ze Victoria Jiménez Kasintseva in de enkelspelfinale van het tweede ITF-evenement in San Bartolomé de Tirajana, waar ze opnieuw als eerste werd geplaatst.

Op 26 september versloeg ze de Roemeense Mihaela Buzărnescu, die op de eerste plaats stond, in de enkelspelfinale van het tweede ITF-evenement in Valencia.

Rus en de Sloveense Tamara Zidanek wonnen een dubbelspel op het WTA-evenement in Palermo in augustus, het eerste toernooi dat na de zomerstop wordt betwist.

Dit was de eerste keer in drie jaar dat Rus een dubbeltitel won. In november won ze in Linz haar derde dubbelkampioenschap met Zidanek aan haar zijde.

Rus speelde dubbelspel met Cindy Burger op de Fed Cup. Ze kreeg een wildcard voor het Rosmalen WTA-toernooi, waar ze de kwartfinales bereikte door de als zesde geplaatste Tmea Babos en vervolgens Andrea Hlaváková – die ze verloor van Natalja Vihljantseva – te verslaan.

Eerder dit jaar wonnen zij en landgenote Quirine Lemoine hun eerste WTA-titel samen op het Bstad dubbelspel in Odense, Noorwegen.

Eerder dit jaar maakte ze tijdens het evenement in Taipei haar eerste optreden in een WTA-finale in het enkelspel, waarbij ze in de finale viel van de Zwitserse Belinda Bencic.

De Nederlandse Fed Cup-selectie omvatte jaarlijks Rus, met name in 2015, toen de Nederlandse vrouwen van Wereldgroep II naar Wereldgroep I gingen.

Arantxa Rus Vriendin
Arantxa Rus Vriendin

Tijdens de overwinning op Slowakije won ze haar wedstrijden tegen Magdaléna Rybáriková en Anna Karolna Schmiedlová — in de promotiewedstrijd tegen Australië, won ze haar wedstrijd tegen Jarmila Gajdosová maar verloor van Casey Dellacqua.

You may also like...