Anita Witzier Ziek | Anita Witzier is een televisiepresentatrice die last heeft van reuma. Dit is echter niet de enige kwaal waar ze last van heeft: de iconische televisiepersoonlijkheid heeft ook artrose. Deze slijtageaandoening wordt vaak geassocieerd met reuma, maar is niet hetzelfde als reuma.

Anita Witzier Ziek
Anita Witzier Ziek

Hierdoor heeft Anita naast artrose ook te maken met reuma. De zwakte werd al op achttienjarige leeftijd duidelijk. Na hevige kniepijn onderging de jonge Anita een kijkoperatie, waarbij reuma werd ontdekt en behandeld.

Ze beweerde dat ze vanaf dat moment een ‘vreselijke, vleeskleurige beugel’ moest dragen op de knie die gewond was geraakt. Anita droeg het opzetstuk de hele winter religieus, maar in de zomer – als ze rokken droeg – deed ze dat niet omdat ze zich schaamde.

Anita Cornelia Witzier is een televisiepresentatrice in Nederland.Witzier werd geboren in Gouda. Anita’s vader werkte als begrafenisondernemer in het dorp Groot-Ammers, waar ze opgroeide met haar moeder en broers en zussen.

Het werd het Kerkstraat-wonder genoemd omdat Anita’s ouders 15 jaar getrouwd waren toen hun eerste kind eindelijk ter wereld werd verwelkomd. Ze behaalde haar vwo-diploma in Gouda en studeerde daarna een jaar Engels en rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ze een managementopleiding.

Ze begon haar televisiecarrière als productieassistent voor de omroep Veronica. Tijdens haar studie was ze vrijwillig lid van de redactie van het Tineke-programma. Bij Veronica klom ze op tot personeelsfunctionaris en maakte in 1988 haar televisiedebuut als presentatrice.

Sinds 1989 presenteert ze tal van programma’s. Eerst voor Veronica en vanaf 1996 voor de KRO.Anita Witzier, een televisiepersoonlijkheid, loopt als een rode draad door haar leven: gezondheidszorg (1961). Vele jaren geleden werd ze ambassadeur van het Reumafonds.

Ze wordt regelmatig uitgenodigd om de werkzaamheden van de dag voor te zitten op medische conferenties, en ze heeft shows als ‘Anita is toegelaten’ en ‘Doctors versus internet’ gehost en gepresenteerd.

Anita Witzier Ziek
Anita Witzier Ziek

Het heeft ook een impact gehad op haar perceptie van de gezondheidszorg. Witzier is een groot voorstander van een goede gezondheid. “De nadruk ligt op de innerlijke kracht en het vermogen van mensen om hun leven in eigen hand te nemen.”

Anita Witzier is in het reine gekomen met het feit dat ze reuma heeft en heeft de beslissing genomen om niet langer als patiënt te leven na een uitdagende periode die soms werd gekenmerkt door ondraaglijke pijn.

Ze merkt op dat veel mensen denken dat reuma een ziekte is die alleen ouderen treft. “Dit is echter helemaal niet het geval. Volgens Anita “zijn er veel jonge mensen die er last van hebben, en die verdienen het om begrepen te worden.”
Ondanks dat de titel van de serie Anita is Recorded is, is Witzier nog niet gecast in de hoofdrol, wat begrijpelijk is.

“Zie mij maar als een gids, want het gaat allemaal om de patiënten, die hun eigen persoonlijke verhalen delen.” En daT is best veel, als je bedenkt dat psychiatrische ziekten een onderwerp zijn dat in veel culturen zwaar taboe is. Het adagium “onbekende rassen onbemind” is ook zeer van toepassing in deze situatie.

We hopen dat deze reeks observaties u zal helpen om de situatie beter te begrijpen.Ze kreeg in november 2011 een koninklijke onderscheiding toen ze werd verheven tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Witzier werd erkend voor haar vrijwilligerswerk als ambassadeur van de Stichting Reuma, hetgeen zij geheel op eigen initiatief deed. In datzelfde jaar kreeg ze ook de Clear Language Prize.

Anita Witzier Ziek
Anita Witzier Ziek

Sinds 2001 draagt ​​ze met haar columns bij aan het tijdschrift Margriet. Sommige van haar columns zijn in 2007 verzameld onder de titel Beyond Leven, wat ‘over de horizon’ betekent. In 2019 verscheen haar kookboek, Zonder fratsen.

You may also like...