Anita Witzier Leeftijd | Anita Cornelia Witzier is een televisiepresentatrice en presentatrice uit Nederland. Anita Witzier wordt op 10 november 60 jaar en ter gelegenheid daarvan brengt ze een boek uit met de titel ‘En bedankt!’ op 10 november. Volgens de krant ‘De Telegraaf’ draagt ​​ze dit boek op aan zestig mannen en vrouwen die een grote impact hebben gehad op haar leven.

Anita Witzier Leeftijd
Anita Witzier Leeftijd

Anita was aanvankelijk ongerust over het vooruitzicht om een ​​boek te schrijven, maar haar uitgever overtuigde haar van het tegendeel. “Na een tijdje kwam het idee om er een bedankboekje van te maken bij me op, en ik vond het een interessant concept.

Het boek kwam niet omdat ik 60 werd, maar omdat ik gezegend ben met veel van geluk gedurende mijn hele leven, dat is niet altijd duidelijk. Omdat het alternatief is dat je het niet zult ervaren, omarm ik dat aantal van harte! Ik heb nu een ander perspectief dan toen ik 50 was en de helft had van mijn leven dat voor me ligt, om het anders te zeggen.

Die grens is nu al ver overschreden en dat geeft een nieuw perspectief..”Ze begon haar televisiecarrière als productieassistent voor de omroep Veronica. Tijdens haar studie was ze vrijwillig lid van de redactie van het Tineke-programma.

Bij Veronica klom ze op tot personeelsfunctionaris en maakte in 1988 haar televisiedebuut als omroepster. Sinds 1989 presenteert ze tal van programma’s. Eerst voor Veronica en vanaf 1996 voor de KRO.

Witzier werd zes keer genomineerd voor de Zilveren Televizier-sterprijs (in 2000, 2002 en 2006), maar kreeg de prijs nooit vanwege een technisch aspect. In 2007 werd ze voor de tweede keer genomineerd en deze keer was ze succesvol. In 2009 werd ze voor de tweede keer genomineerd.

Ze ontving een koninklijke onderscheiding in november 2011 toen ze werd verheven tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Witzier werd erkend voor haar vrijwilligerswerk als ambassadeur van de Stichting Reuma, hetgeen zij geheel op eigen initiatief deed. In datzelfde jaar kreeg ze ook de Clear Language Prize.

Anita Witzier Leeftijd
Anita Witzier Leeftijd

Sinds 2001 draagt ​​ze met haar columns bij aan het tijdschrift Margriet. Sommige van haar columns zijn in 2007 verzameld onder de titel Over Leven, wat ‘over de horizon’ betekent. In 2019 bracht ze een kookboek uit met de titel Zonder fratsen, wat ‘zonder vet’ betekent.

Anita Witzier heeft momenteel een relatie met Michel Nillesen. Na het weekend deed een KRO-woordvoerder onderzoek naar een melding over het onderwerp. De twee hebben hun intrek genomen in Witziers’ geboorteplaats Blaricum. De presentatrice, die Michel al meer dan tien jaar kent, is een bekend gezicht. Haar twaalfde verjaardag komt eraan.

Witzier werd geboren in Gouda. Anita’s vader werkte als begrafenisondernemer in het dorp Groot-Ammers, waar ze opgroeide met haar moeder en broers en zussen. Anita werd “het wonder van de Kerkstraat” genoemd omdat ze werd geboren nadat haar ouders 15 jaar getrouwd waren toen hun eerste kind werd geboren.

Anita Witzier Leeftijd
Anita Witzier Leeftijd

Ze behaalde haar vwo-diploma in Gouda en studeerde daarna een jaar Engels en rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ze een managementopleiding.

Anita Witzier Leeftijd

60 Years