Anita meyer leeftijd; Anita Meyer (officiële naam: Annita Meijer) is een Nederlandse zangeres wiens artiestennaam Anita Meyer is. Meijer werd geboren in Rotterdam-Zuid en verhuisde vier jaar later naar IJsselmonde. Ze heeft twee kinderen.

Meijer begon als kind in refreinen te zingen, eerst met haar broer en daarna alleen. Anita & René, Go-Go en Joy waren de namen van de singles die werden uitgebracht (single Sail away). Halverwege de jaren zeventig begon ze te werken als zangeres voor verschillende artiesten, waaronder Patricia Paay.

Anita meyer leeftijd
Anita meyer leeftijd

Ze maakte deel uit van het ensemble “Holland”, dat in 1971 de door Hans Brinker geschreven single Hans Brinker-symfonie uitbracht. Met The Alternative Way, een samenwerking met Hans Vermeulen (die in 1976 uitkwam), debuteerde ze als soloartiest. Dit nummer werd een nummer 1-hit en haar volgende singles waren net zo succesvol. In hetzelfde jaar trad ze op als zangeres voor Sandra Reemer op het Eurovisie Songfestival in Stockholm, Zweden.

In 1976 werd ze door het tijdschrift Veronica uitgeroepen tot populairste zangeres van Nederland.

Na enkele populaire nummers bleek het succes van The Alternative Way ongeëvenaard. Nadat ze in 1980 van platenmaatschappij was veranderd, kwam ze echter terecht in het gezelschap van een nieuw muzikant en productieteam. Daarna volgde het album Shades of Desire, waarvan de single Why Tell Me, Why enkele weken bovenaan de Nederlandse hitparade stond en uitgroeide tot de bestverkochte single van 1981.

Het was het begin van een periode in waarop Meyer talloze singles had, waaronder They Do not Play Our Lovesong Anymore, Blame It On Love en een cover van The One That You Love van het Australische duo Air Supply. Carola Häggkvist uit Zweden en Julie Pietri uit Frankrijk waren beide succesvol in hun respectievelijke landen met een versie van Why Tell Me Why.

Haar debuutoptreden met Lee Towers vond plaats in 1983. Het accent verschoof van singles naar albums en live optredens, waardoor de populariteit van singles bescheidener werd. Ze was de eerste Nederlandse zangeres die een videoclip uitbracht, voor het nummer Heart of Stone, dat tevens haar debuutvideoclip was. Een niet eerder uitgebrachte live-opname van een duet met Lee Towers, een vertolking van Run to Me van Bee Gees, werd in 1986 een groot succes.

Meyer’s laatste top tien hit in Nederland kwam met deze single. Ze werd geïnspireerd door Lee Towers en werd de eerste Nederlandse zangeres die een reeks shows speelde in de Rotterdamse Ahoy’, een voorrecht dat op het moment van haar optreden slechts aan een klein aantal artiesten in Nederland werd toegekend. Eind jaren 80 scoorden de nummers Freedom (for all) en Music (for All) met succes in de hitparade.

Meyer nam in 1992 de beslissing om een ​​pauze te nemen om meer tijd met haar gezin door te brengen. Verschillende tabloidpublicaties gingen uitgebreid in op haar scheiding. In 1994 keerde ze terug naar de top van de hitparade met het themalied van het RTL 4-televisieprogramma I’m sorry.

Met het uitbrengen van het album Closer together maakte ze een korte overstap naar het Nederlandstalige repertoire. Het jaar daarop trad ze op tijdens Lee Towers’ laatste “Gala of the Year” in Ahoy en bracht ze het Latin-geïnspireerde album Spaanse gitaar uit, dat een aantal versies van populaire liedjes uit die tijd bevatte. De TROS TV Show bracht haar hulde ter gelegenheid van haar 25-jarig huwelijksfeest.

In 2005 deed ze mee aan het muziekprogramma Het gevoel van… als teamleider en het jaar daarop was ze te zien in de Stage Entertainment-show Musicals in Ahoy als castlid. In 2006 verscheen ze in de musical Cats als Grizabella, een oudere glamourkat die haar levenslust heeft verloren.

Anita meyer leeftijd
Anita meyer leeftijd

Tijdens de Hollywood in Concert-serie die in 2008 in de Air Force Chapel werd gehouden, gaven Meyer en Towers een aantal gastoptredens als onderdeel van de show. In datzelfde jaar trad ze op drie avonden op in de Amsterdam ArenA als onderdeel van de concertreeks Toppers in Concert 2008.