Blogs Trending

Andrea Croonenberghs Leeftijd

Andrea Croonenberghs Leeftijd | Andrea Laura Paula Croonenbergh is een Belgische actrice, schrijfster en vaste omroepster voor de Belgische televisiezender Eén.

Andrea Croonenberghs Leeftijd
Andrea Croonenberghs Leeftijd

Ze is geboren in Brussel en opgegroeid in Nederland (vroeger VRT TV1). Als actrice werd ze bekend bij het grote publiek door haar rollen in de televisieserie Windkracht 10 en in de film Flikken, waarin ze Britt Michiels speelde.

Andrea Croonenberghs, 48, heeft besloten haar kinderwens voorgoed achter zich te laten. Dat is geen enkel probleem voor de VRT-presentator.

Ze schrijft in het weekblad Story dat ze niet in het verleden leeft en dat spijt is ‘wat de koe schijt’. Het heeft geen zin om boos te zijn over een gemorst glas melk.

‘Het leven is te kort om je druk te maken over dingen die tien of twintig jaar geleden anders hadden kunnen zijn.’Croonenberghs is al 23 jaar in dienst van de VRT en vindt dat ze niets te klagen heeft over het bedrijf.

In plaats van na te denken over wat had kunnen zijn, kijkt de omroeper liever vooruit: ‘Het gaat mij vooral om de toekomst.’Andrea heeft in de loop van haar 25-jarige carrière veel ervaring opgedaan als presentatrice.

Andrea Croonenberghs Leeftijd
Andrea Croonenberghs Leeftijd

In de loop van haar carrière heeft ze meer dan 100 bedrijfspresentaties gegeven in verschillende sectoren. De ene dag presenteert ze het ‘Pig Producers Congress’ en de andere dag vertoont ze een film voor het ministerie van Sociale en Economische Ontwikkeling.

Naast een ervaren presentator is ze ook een ervaren moderator. Een paneldiscussie, waarin professionals hun mening geven en in debat gaan, is een optie waar sommige bedrijven voor kiezen.

Andrea is verantwoordelijk voor het faciliteren van dit soort discussies. Een groot deel van haar ervaring en kennis komt voort uit haar omroepwerk, waardoor ze een schat aan voorkennis heeft.

Andrea spreekt meestal in het Nederlands, Frans en Engels, maar kan ook in het Duits presenteren. Ze neemt de tijd om de presentatie zorgvuldig voor te bereiden en dat is te zien.

Andrea steekt ook een handje toe op de dag van het evenement om alles in goede banen te leiden. Ongeacht de omstandigheden is een congres of jaarvergadering een stressvolle gebeurtenis voor elke organisatie.

Andrea is een gefocuste en nauwgezette moderator of presentator met een scherp gevoel voor timing en aandacht voor detail.

In 1994 werkte ze samen met auteur Gerd De Ley aan broodjes Gestreken, een kookboek dat de favoriete recepten van bekende Vlamingen bevatte en werd uitgegeven ten voordele van Artsen zonder Grenzen.

Daarnaast steunt Croonenberghs onder meer goede doelen als Artsen Zonder Grenzen, Het Huis (waarvoor ze ambassadeur is) en Kom op tegen Kanker. Volgens het maandblad Reader’s Digest is zij een van de meest smaakvolle BV’s op de markt.

Croonenberghs verliet de VRT in 2015, tegelijk met het ontslag van de omroepers van One. Sindsdien runt ze een bed & breakfast-bedrijf in haar geboorteplaats.

Andrea Croonenberghs Leeftijd
Andrea Croonenberghs Leeftijd

Haar terugkeer naar televisie als actrice in de VTM-soap Familie markeert haar eerste optreden op de zender sinds 2011. In 2021 zal ze die rol opnieuw opnemen.

Andrea Croonenberghs Leeftijd

57 Years

You may also like...