Amber Kortzorg Zwanger | Amber Kortzorg is een Nederlandse journalist, programmeur en presentator die in de media-industrie werkt. Na het behalen van haar diploma aan het Barlaeus Gymnasium ging ze Psychobiologie studeren aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook de BNNVARA Academie volgde.

Amber Kortzorg Zwanger
Amber Kortzorg Zwanger

Daarna deed ze de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam.In 2017 ging Kortzorg aan de slag onder de rubriek de Belbus als onderdeel van het VARA-consumentenprogramma Kassa. Ze helpen individuen bij het oplossen van problemen waarbij bedrijven of andere entiteiten betrokken zijn.

Daarnaast is ze sinds de start in 2018 de nieuwe presentator van het programma. Volgens de wens van Brecht van Hulten mocht Kortzorg van december 2018 tot en met maart 2019 haar werk niet presenteren. Renze Klamer had al die tijd de leiding over de Belbus periode. [2] Sinds 11 januari 2020 is ze de primaire presentator van Kassa.

Amber Kortzorg herinnert zich dat ze als kind de indruk had dat haar vader niets om haar gaf. Amber kon maar moeilijk begrijpen waarom de vader zijn gezin in de steek liet toen ze nog maar zes maanden oud was.

Ze begrijpt nu dat hij mentaal niet in orde is en dat ze niet bij machte is om hem te helpen, zo onthulde ze gisteravond in De cut guest. Ondanks dit blijft ze de gevolgen ondervinden. “Ik ben een hele tijd behoorlijk woedend geweest.”
In haar persoonlijke verhaal werd Kortzorg door meer dan 350.000 mensen op televisie gezien.

Ik werd verliefd om de verkeerde redenen; Ik was op zoek naar liefde”, zei Amber tegen zcan Akyol, die vroeg waarom ze haar hele leven zoveel relaties had gehad. “Ik ben verliefd geworden om de verkeerde redenen; Ik was op zoek naar liefde”, voegde Amber eraan toe. De wereld, de buitenwereld, was waar ik naar op zoek was voor bevestiging.

Dit vanwege de surinaamse afkomst van haar vader en de relatie die zij met hem had. Ze verliet het land zes maanden na haar geboorte en was alleen onregelmatig in haar activiteiten in de jaren na haar vertrek.

“Ik geloof dat het vertrouwen in iemand anders, en het geloof dat je goed genoeg bent, is uitgehold doordat iemand herhaaldelijk uit je leven stapt”, legt Amber uit.

Amber Kortzorg Zwanger
Amber Kortzorg Zwanger

Ze had de indruk dat haar vader niets om haar gaf. Als je vader er vijf jaar niet voor je is, begin je te geloven dat je niet belangrijk genoeg bent”, zegt ze. ze zag hem, haar zelfvertrouwen keerde voor korte tijd terug.

Toen dacht ik: misschien kan ik in zijn ogen een ‘goed genoeg’ dochter zijn, en hij zal van me houden, maar dat vertrouwen werd elke keer geschonden. “

Amber Kortzorg, een televisiepresentatrice, werd een jaar geleden het vaste gezicht van het televisieprogramma ‘Kassa’. Net toen ze voelde dat ze niet meer in de schijnwerpers wilde staan, staat ze er weer middenin.

Daarnaast vroeg ik me af of ik het wel om de juiste redenen deed. Op een bepaald moment in mijn leven was ik altijd op zoek naar bevestiging van de buitenwereld dat ik voldoende fatsoenlijk was.

Amber stelt dat het gesprek uiteindelijk niet helemaal eerlijk bleek te zijn. “Na dat gesprek kreeg ik geen verdere communicatie van die kliniek.” Dat was voor mij al een vervelende ervaring.

Toen, drie maanden later, werd er een rekening aan de deur gestuurd. Amber, klim alsjeblieft in de pen, zei mijn stiefvader. Ik heb het geprobeerd, maar het hielp niet; Ik kreeg te horen dat ik geen andere keuze had dan te betalen.”

Amber Kortzorg Zwanger
Amber Kortzorg Zwanger

Amber vond het walgelijk. “Daarna stelde mijn stiefvader voor dat ik Kassa zou bezoeken. Ik was me toen niet bewust van de betekenis van het programma, maar het met die naam noemen bleek effectief. Ik hoefde nergens voor te betalen. Al met al was het een mooie vreselijke ervaring, vooral voor een jongere die zich al ongemakkelijk voelde.”

You may also like...