Amber Kortzorg Ziek | Amber Kortzorg is een Nederlandse journalist, programmeur en presentator die in de media-industrie werkt. Na het behalen van haar diploma aan het Barlaeus Gymnasium ging ze Psychobiologie studeren aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook de BNNVARA Academie volgde.

Amber Kortzorg Ziek
Amber Kortzorg Ziek

Daarna deed ze de master Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam.Amber Kortzorg herinnert zich dat ze als kind de indruk had dat haar vader niets om haar gaf. Amber kon maar moeilijk begrijpen waarom de vader zijn gezin in de steek liet toen ze nog maar zes maanden oud was.

Ze begrijpt nu dat hij mentaal niet in orde is en dat ze niet bij machte is om hem te helpen, zo onthulde ze gisteravond in De cut guest. Ondanks dit blijft ze de gevolgen ondervinden. “Ik ben een hele tijd behoorlijk woedend geweest.”
In haar persoonlijke verhaal werd Kortzorg door meer dan 350.000 mensen op televisie gezien.

Ik werd verliefd om de verkeerde redenen; Ik was op zoek naar liefde”, zei Amber tegen zcan Akyol, die vroeg waarom ze haar hele leven zoveel relaties had gehad. “Ik ben verliefd geworden om de verkeerde redenen; Ik was op zoek naar liefde”, voegde Amber eraan toe. De wereld, de buitenwereld, was waar ik naar op zoek was voor bevestiging.

Amber is al enkele jaren gelukkig getrouwd met haar partner, maar ze had een aantal andere relaties gehad voordat ze hem ontmoette. Dit, beweert ze, is te wijten aan de gespannen relatie die ze had met haar vader, waardoor dingen ‘misgingen’.

Ambers vader verliet het gezin toen ze nog maar zes maanden oud was, en ze was er kapot van. Gedurende de rest van haar leven is hij vaak de meest opvallende afwezige. “Er waren tijden dat hij aanwezig was en tijden dat hij er niet was.

Elke keer dat hij in de kamer was, had ik het gevoel dat ik mijn vertrouwen had herwonnen.” Ze wilde niets liever dan bewijzen dat ze het waard was zijn dochter te zijn, zodat hij haar kon aanbidden. “Dat vertrouwen werd elke keer geschonden.”

Amber aarzelde even voordat ze over de kwestie sprak, maar uiteindelijk doet ze dat toch. Er wordt algemeen aangenomen dat mensen met een verstandelijke handicap onbetrouwbaar zijn.

Dat is iets wat mijn vader heeft. Toen ik opgroeide, heb ik me nooit gerealiseerd dat mijn vader een medische aandoening heeft die het hem onmogelijk maakt om vader te zijn. “Ik kan nu beter onderscheid maken tussen de twee.”

Amber Kortzorg Ziek
Amber Kortzorg Ziek

In 2017 ging Kortzorg aan de slag onder de rubriek de Belbus als onderdeel van het VARA-consumentenprogramma Kassa. Ze helpen individuen bij het oplossen van problemen waarbij bedrijven of andere entiteiten betrokken zijn. Daarnaast is ze sinds de start in 2018 de nieuwe presentator van het programma.

Volgens de wens van Brecht van Hulten mocht Kortzorg van december 2018 tot en met maart 2019 haar werk niet presenteren. Renze Klamer had al die tijd de leiding over de Belbus periode. Sinds 11 januari 2020 is ze de primaire presentator van Kassa.

Haar minnaar woont in Basel, Zwitserland, en de twee hebben een langeafstandsrelatie met elkaar. Ze ontmoetten elkaar in een bergdorp in Japan, waar ze vrienden werden. Ze zaten samen in de bus toen ze elkaar opmerkten en meteen een praatje maakten.

Kortzorg was op het moment van dit schrijven op reis van Mongolië naar Japan. Twee landen waar Engels een tweede taal is voor de meerderheid van de bevolking. Volgens FLAIR: “Toen Sven in de bus stapte, werd hij mijn slachtoffer.” Ik begon hem over mijn leven te vertellen voordat hij besefte wat er aan de hand was.

Toen hij hoorde dat ik een graad in psychobiologie had behaald, was hij helemaal in de ban. Toen hij over de hersenen begon te praten, knikte ik alleen maar, alsof ik wist waar hij het over had, wat ik niet wist.” Ze gingen naar buiten om die avond met elkaar te dineren.

Na een paar dagen moesten ze afscheid nemen omdat ze op het moment van hun scheiding allebei naar verschillende plaatsen gingen.

Ze had de indruk dat haar vader niets om haar gaf. ,,Als je vader vijf jaar afwezig is in je leven, kun je concluderen dat je niet belangrijk genoeg bent. Elke keer dat ze hem zag, keerde haar zelfvertrouwen voor een korte tijd terug.,Toen dacht ik: misschien kan ik in zijn ogen een ‘goed genoeg’ dochter zijn, en zal hij van me houden. Dat vertrouwen werd echter bij elke gelegenheid beschaamd.”

Ze begrijpt nu dat haar vader niet zomaar is verdwenen. ,,Er rust een enorm taboe op mensen met een verstandelijke handicap, waar mijn vader ook last van heeft.

Amber Kortzorg Ziek
Amber Kortzorg Ziek

Toen ik een kind was, heb ik me nooit gerealiseerd dat mijn vader geen vader voor mij kon zijn, voornamelijk vanwege zijn gezondheidsproblemen op dat moment. Nu kan ik ze duidelijker van elkaar onderscheiden. “

You may also like...