Amalia Van Oranje Lengte | Catharina-Amalia, Prinses van Oranje is de troonopvolger van het Koninkrijk der Nederlanden, dat bestaat uit de samenstellende landen Aruba, Curaçao, Nederland en Sint Maarten.

Amalia Van Oranje Lengte
Amalia Van Oranje Lengte

Zij is de dochter van Koning Willem-Alexander der Nederlanden en Koningin Beatrix der Nederlanden.

Catharina-Amalia is het oudste kind van koning Willem-Alexander der Nederlanden en koningin Máxima der Nederlanden.

Ze werd geboren in het jaar 2000. Toen haar vader op 30 april 2013 de Nederlandse troon besteeg, werd ze uitgeroepen tot troonopvolger.

Prinses Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria is geboren op 7 december 2003 om 17:01 uur in de HMC Bronovo in Den Haag als eerste kind van de toenmalige prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Ze was het eerste kind van de toenmalige prins Willem-Alexander en prinses Máxima. In totaal zijn er 101 saluutschoten gelost op vier locaties in het Koninkrijk der Nederlanden als reactie op haar openbare geboorteaankondiging:

Den Helder en Den Haag in Nederland, Willemstad op Curaçao en Oranjestad op Aruba.Het was op 12 juni 2004 dat Catharina-Amalia werd gedoopt in de Grote Kerk van Den Haag, uitgevoerd door ds.

Carel ter Linden. Naast haar oom, prins Constantijn, heeft zij als peetouders kroonprinses Victoria van Zweden, Herman Tjeenk Willink, destijds vice-voorzitter van de Raad van State der Nederlanden,.

Amalia Van Oranje Lengte
Amalia Van Oranje Lengte

een goede vriend van haar moeder Samantha Deane, haar oom, Martn Zorreguieta, en een goede vriend van haar vader, Marc ter Haar.

Vanwege Jorge Zorreguieta’s betrokkenheid bij het regime van generaal Jorge Rafael Videla, mochten de grootouders van Catharina-moeder Amalia in 2002 het huwelijk van haar ouders niet bijwonen.

Ze waren echter wel aanwezig bij haar doop, die privé werd gehouden in plaats van als onderdeel van een staat ceremonie in 2003.

Binnen twee weken waren er meer dan 100.000 exemplaren van de roman Amalia, geschreven door Claudia de Breij, verkocht aan lezers over de hele wereld. Pluim Uitgevers noemt dit een “one-of-a-kind” situatie.

In een interview met het ANP zei Rianne Blaakmeer, commercieel directeur van Uitgeverij Pluim, dat de verkoop van zoveel exemplaren van een enkel boek in zo’n korte tijd ongekend was.

Volgens haar zijn dergelijke cijfers uiterst zeldzaam. “Een bestseller als De Zeven Zussen verkoopt ook heel goed, maar niet in hetzelfde tempo als De Zeven Zussen.

Er worden maar 1000 tot 2000 exemplaren van een gemiddeld boek verkocht, als ze al worden verkocht.” Volgens Blaakmeer ligt het gemiddelde aantal verkochte exemplaren voor een bestseller tussen de 30.000 en 50.000.

Het portret van prinses Amalia is nu aan zijn derde druk toe en zal vanaf vrijdag in de winkels te koop zijn. De vierde druk zal medio december klaar zijn. Blaakmeer verwacht dan ook dat de verkoop nog geruime tijd zal aanhouden, zeker met het oog op de feestdagen.

Als prinses Amalia in haar huidige tempo blijft groeien, is volgens bronnen volgend jaar mogelijk koning Willem-Alexander op hoge hakken te zien bij de traditionele fotosessie voor de zomervakantie.

In de zitting van dit jaar, gehouden in de prachtig gerenoveerde tuin van paleis Huis ten Bosch, dat ook volledig is gerenoveerd, maakte de vorst een luchtige grap over de monarchie.

Het bleek dat Amalia haar moeder, koningin Maxima, al had overtroffen in lengte toen de koning zijn familieleden rangschikte van klein naar groot.

Als reactie op de observatie van een fotograaf dat ze volgend jaar misschien groter is dan haar vader, antwoordde Willem-Alexander: “Dan trek ik hoge hakken aan!”

Op 7 december 2003 werd de Kroonprinses van Nederland geboren. Sinds 30 april 2013 staat ze bekend als Prinses van Oranje, naar aanleiding van de inhuldiging van koning Willem-Alexander der Nederlanden.

Voorlopig hebben Willem-Alexander en Máxima besloten om hun kinderen tot hun achttiende zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers te houden. Zij zijn daarentegen regelmatig aanwezig op persconferenties, en dus op Koningsdag.

Amalia Van Oranje Lengte
Amalia Van Oranje Lengte

In 2019 vond Amalia haar eerste geplande interview, waarin ze de inmiddels beroemde uitspraak deed: “het is nog steeds surrealistisch voor mij om te beseffen dat dit echt mijn leven is”, dat later werd verfilmd.

Amalia Van Oranje Lengte

175 cm