Alides Hidding Ziek | Alides Hidding is een Nederlandse singer-songwriter die twee albums heeft uitgebracht.Alides Hidding werd gisteren overladen met complimenten na zijn optreden in de Best Singers competitie.

Alides Hidding Ziek
Alides Hidding Ziek

De 67-jarige oprichter en zanger van de Time Bandits bracht een Drentse versie van Mienvrouw mos es know’n, een lied van collega Hendrik Jan Bökkers dat gisteravond onderwerp was van de aflevering van The Time Machine.

Alides Hidding wilde zo graag deelnemen aan de Best Singers-competitie dat hij weigerde een operatie aan zijn stembanden te ondergaan.Ik ben gespecialiseerd in jou, die hij in de jaren 80 uitbracht, werd een wereldwijde hit. Alides Hidding of the Time Bandits doet nu mee in de categorie Beste zangers.

“Dit is hét programma in Nederland waar je je kunnen als artiest van je beste kant kunt laten zien. ” De wens om weer op die muzikale trein te stappen en weer op te treden heeft mijn interesse gewekt.”

Hidding scoorde zijn eerste hit in Nederland met de single Hollywood Seven, die in de zomer van 1980 uitkwam. De positie was de 106e NCRV Favorietschijf op Hilversum 3 op 14 juni 1980 en behaalde de 26e positie in de Nationale Hitparade, de 25e positie in de Nederlandse Top 40 en de 20e positie in de TROS Top 50.

In de Nederlandse disco-funkband Time Bandits speelt Hidding zanger-gitaar en is ook de oprichter van de band. Time Bandits was een band die het meest bekend was in de jaren 80 en een aantal hits had in zowel Nederland als de rest van de wereld.Hidding onderscheidde zich onder meer door een luid stemgeluid.

Na de abrupte ontbinding van de Time Bandits in 1988 wijdde Hidding zich aan het schrijven van liedjes voor onder meer Dan Hartman en zijn band de Time Bandits. In 2004 maakte hij deel uit van de Belgische preselectie voor het Eurovisie Songfestival 2004, die hij deelde met Barbara Dex.

Het nummer ‘One life’ debuteerde op de derde plek, achter de winnaars Xandee en Natalia Druyts, op de slotdag van de wedstrijd.Hidding treedt regelmatig zowel solo als in een band op met de Time Bandits. Daarnaast werkt hij mee aan diverse theaterproducties.

Alides Hidding Ziek
Alides Hidding Ziek

Na in augustus 2008 met DJ Johan Gielen te hebben gewerkt aan het nummer ‘Live it up’, bracht Hij in september 2008 een nieuwe versie van het nummer uit. In 2012 werkte hij samen met toetsenist ke Danielson aan een nieuw album van Time Bandits, dat in 2013. Dit resulteerde in de release van het album Out of the Blue.

In 2021 zal Hidding als gast te zien zijn in het televisieprogramma Beste Zangers.Alides woont al jaren in het Belgische Ravels.Het gezicht van Hendrik Jan Bökkers lichtte op met een grote glimlach zodra de eerste noten werden gespeeld.

De andere kunstenaars, waaronder Belle Perez, Joe Bucker en Roel van Velzen, waren van mening dat Alides’ versie van Drenthe het laatste woord over het onderwerp was. Er werd geklapt en geschreeuwd en de zanger kreeg aan het einde van het optreden zelfs een staande ovatie.

“Dit is krankzinnig. “Wauw, je bent een coole kerel”, zei Bökkers. Alides’ gitaarspel heeft hem de laatste tijd veel bewondering opgeleverd, vervolgde hij in zijn reactie. “Hij bracht dit heel kleine nummer terug naar leven en maakte het echt groot.” “Wauw, dat is echt gaaf.” Roel van Velzen was ook onder de indruk van het optreden van Alides en sprak zijn waardering voor haar uit.

Alides speelde een krachtige gitaarsolo. Daar werd ik een beetje jaloers van. Wat een genoegen was het om hier getuige van te zijn.”Veel thuiskijkers van de zangeres waren even blij met haar optreden. Wow, Alides Hidding is echt een artiest van het hoogste niveau’, zegt de auteur.

Alides Hidding Ziek
Alides Hidding Ziek

Dat was voor mij toen helemaal niet aan de orde. ‘Vorige week was het jazz, en nu is het heel coole blues!’ schreef iemand. Een andere kijker merkte op: ‘Goede oude Alides, ik was tot nu toe vergeten hoe goed hij was.’